Δευτέρα 19 Μαΐου 2008

Για εισβολή κολομβιανών στρατιωτών καταγγέλει την Κολομβία η Κυβέρνηση της Βενεζουέλας

Οι αρχές της Βενεζουέλας ισχυρίζονται ότι διαθέτουν αποδεικτικά στοιχεία που επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς σχετικά με μια εισβολή των κολομβιανών στρατιωτών στο έδαφος της Βενεζουέλας στις 16 Μαΐου.Για φωτογραφίες και άλλα υλικά που θα παρουσιαστούν το επόμενο διάστημα στην κοινή γνώμη και θα αποδείξειτην εισβολή στο έδαφός της Βενεζουέλας, δήλωσε ο υπουργός της Βενεζουέλας, Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, Andres Izarra. Σε δηλώσεις στην Βενεζουελάνικη τηλεόραση, ο υπουργός επιβεβαίωσε την καταγγελία που υπήρξε σχετικά με τη διείσδυση περίπου 60 κολομβιανών στρατιωτών περίπου 800 μ. επί εθνικού εδάφους.
Πηγή Granma

2 σχόλια:

Eξόρμηση είπε...

Είναι συχνό το φαινόμενο από τότε που ξεκίνησε η Μπολιβαριανή διαδικασία στην Βενεζουέλα,η Κολομβία να προσπαθεί να δημιουργεί εντάσεις και άρα προβλήματα στην κυβέρνηση και τον λαό της Βενεζουέλας.
Είναι γνωστό ότι η Κολομβία αποτελεί τη βάση των ΗΠΑ στην λατινική αμερική. Δίνει τρελά λεφτά ειδικά για οπλισμό. Οι ιμπεριαλιστές δεν δέχονται να δυναμώνουν οι αντιιμπριαλιστικές δυνάμεις στην νότια αμερική. Το ίδιο κάνουν και με το Ισραήλ που αποτελεί την βάση τους στην Μέση Ανατολή. Πάντως να θυμηθούμε και παλιότερα που η Βενεζουελα δέχτηκε να αποτελέσει μεσάζοντα στην κρίση ανάμεσα στην κυβέρνηση της Κολομβίας και τους επαναστατες των FARC, που τελικώς η Κολομβία χρησιμοποίησε αυτό το γεγονός για να πλήξει την Βενεζουελα. Πάντως ο Τσαβες και η κυβέρνηση δεν μασάει μπροστά στα παιχνίδια των ιμπεριαλιστών. Πολλές φορες έκοψε τις διπλωματικές σχέσεις.

Ανώνυμος είπε...

Το θέμα είναι ότι εντείνεται η επιθετικότητα μετα από την παραβίαση των συνόρων της Βενεζουέλας από αμερικάνικο αεροπλάνο!

αναμένουμε σοβαρές εξελίξεις