Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009

Ενταση του αγώνα στην Ονδούρα

Σε σίριαλ έχει εξελιχθεί οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των εκπροσώπων του Προέδρου Μανουέλ Σελάγια και της πραξικοπηματικής κυβέρνησης, καθώς σήμερα αναμενόταν να ξεκινήσουν εκ νέου, μετά το αδιέξοδο που σημειώθηκε στις συνομιλίες υπό την αιγίδα του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών που ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή χωρίς να υπάρξει κάποια συμφωνία. Παρά την υποτιθέμενη «πρόοδο» που είχε σημειωθεί, ο επικεφαλής των πραξικοπηματιών Ρομπέρτο Μιτσελέτι, για άλλη μία φορά την τελευταία στιγμή παρέπεμψε το ζήτημα της αποκατάστασης του Προέδρου Σελάγια στο Ανώτατο Δικαστήριο...

Εξωφρενική χαρακτήρισε την πρόταση Μιτσελέτι ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας του Σελάγια, Βίκτορ Μέσα, τονίζοντας ότι το Ανώτατο Δικαστήριο μόλις στα τέλη του Σεπτέμβρη και μετά την επιστροφή στη χώρα του Προέδρου Σελάγια είχε αποφανθεί αρνητικά. Αντιπρότεινε δε να λάβει απόφαση το Κοινοβούλιο.

Πάντως, το Εθνικό Μέτωπο ενάντια στο Πραξικόπημα κατά τη διάρκεια της ανοιχτής σύσκεψης που πραγματοποίησε στο Εθνικό Παιδαγωγικό Ινστιτούτο ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει να ασκεί πιέσεις μέσω της λαϊκής πάλης.